Lótusz

Öltözz feng shuival stílusosan és legyél sikeres

A feng shuiban ahogy az egyes élet-területeknek megvannak a maga színei, úgy ezek a színek az öltözködésben is hatnak ránk. Ma ötletet szeretnék adni nektek, milyen alkalomra, milyen céllal, milyen színű ruhába öltözzetek. Pl. nem mindegy, hogy vizsgára mégy, vagy tárgyalásra, vagy csak soppingolni a barátnőkkel…

1. A feng shuiban életterületek közül a fa anyag tartozik a családi élethez, egészséghez, gazdagsághoz. Ha pl. szeretnék gyógyulni, kiegyensúlyozottabbak lenni, és esetleg még pénzesebbek is, akkor jó ha zöldes árnyalatú ruhákat viselünk.

 

zöldes

 

 

almazöld 2

 

zöld drapp

 

 

zöld

 

zöld piros

 

2. Siker, hírnév. Ha ezen a területen szeretnénk szárnyalni, hordjunk állati mintás dolgokat: pl. ló, páva; illetve piros, narancs, élénk sárga színű öltözéket is viselhetünk.

 

színes

 

 

színes pirosas

 

szürke bordó

 

 

piros mintás

 

piros állat
narancsos 2

 

narancsos

 

fehér piros

 

fehér fekete piros2

 

3.  Szerelem. A nők másik vesszőparipája… A feng shuiban a szerelem, szeretet, család jellemző színe a rózsaszín, barackszín. A mintát közül a virágos minták, a páros minták dominálhatnak. A manapság divatos fagyiszínek tökéletesek a csábításra.

 

szürke rózsaszín

 

 

rózsaszín ruci

 

 

rózsaszín minden

 

 

 

rózsaszín minden

 

 

rózsás 2

 

 

ruci

 

rózsás

 

pink cipővel

 

pink almazöld

4. Emberi kapcsolatok. A feng shuiban az emberi kapcsolatok színe a fekete, kékek, lilák. Nem véletlen például, hogy a vizsgákon fekete-fehér, vagy sötétkék ruhában szoktak megjelenni a delikvensek. A kék szín és a lila azért is jó, mert a tudás, a szellemiség színe. Ha ilyen színnel indulunk neki pl. egy tárgyalásnak, akkor nemcsak hogy sokkal összeszedettebbek és kommunikatívabbak leszünk, de az emberekkel is sokkal jobban elfogadtathatjuk a mi álláspontunkat. (Azért egy piros bugyi befigyelhet – ugyanis az szerencsét hoz, és beindítja a dolgokat).

 

tengerész

 

 

tél kék

sárga fekete

 

lila

 

 

korall kék

 

kéktürkiz  4

 

ingigó ruci

 

 

hosszú ruha 1

 

fehér fekete piros

5. Fémszínek: arany, ezüst, metállok. Ezek a fémes színek a a gazdagság, virágzás, a beérés színe.

A fehér (és szürke) a kreativitás, az újítás színe, (Kínában pl. a fehér a gyász színe), szinte a legtöbb színnel kombinálható.

szürke fehér

 

szürke csini

 

 

konzervatívan divatos

 

indigó

 

krém 2

 

7. Földszínek. A feng shuiban a “központ” színei a sárgásak, barnásak, bézsek. Mind-mind leföldelnek minket, vagyis pl. mivel én is pl. elég pörgős vagyok, egy picit segítenek lenyugodni, nyugodtabban, tisztább fejjel gondolkodni. Tehát, ha nagyon be vagytok indulva, de a higgadtság célravezetőbb lenne pl. egy tárgyaláson ilyen ruhában megjelenni.

 

sárga kék

 

sárga fekete szett

 

sárga

 

 

pöttyös fekete drapp

 

olajzöld

 

napsugár

 

 

krémszín 2

 

krémszín

 

japános

 

drappos

 

barna drapp

Remélem sikerült ötletet adni, és így még sikeresebben, csinosabban és a célotoknak megfelelően tudtok felöltözni jövőben.

A képek az alábbi facebook oldalakról valók: dresses; fashion; fashion for everyone; stylish eve.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!

Ha van kedved, csatlakozz a FACEBOOK-csoporthoz is!

Áldás! Lótusz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!