Lótusz

Gasztroajándék karácsonyra: fahéjas almás sütőtök lekvár

Ez az íz gyermekkoromra emlékeztet! Olyan mint bébipapi. Bár akkoriban a sütőtök nem tartozott a kedvenceim közé. Viszont mostanában egyre jobban kezdem megkedvelni ezt a meleg, őszi, selymes zamatot.

Aztán elfilóztam: a karácsony közeledtével itt a gasztro-ajándékok virágkora. Ez a lekvár tipikusan az otthon melegének egykori világát hozza vissza.

Hogyan készítsd el ez a remekművet?

11

Végy egy sütőtököt! Pucold meg, majd kockázd fel, és csorgass rá 1 citrom levét. Tegyél hozzá egy csipet gyömbért és fahéjat, majd engedd fel vízzel, hogy ellepje. Főzd puhára. Majd ugyanígy vegyél 3-4 almát, pucold meg, kockázd fel és tedd a tök mellé a fazékba.

3

Hagyd kihűlni, majd botmixerrel pépesítsd/passzírozd át paradicsom-passzírozón! Adj hozzá 10-15 dkg cukrot, majd főzd fél óráig állandó kevergetés mellett.

12

Közben készítsd elő az üvegeket. Ha kész a lekvár, tedd az üvegbe, szórj a tetejére egy késhegynyi nátrium-benzoátot és meleg dunsztban hagyd kihűlni!

5

Kész is fantasztikusan őszi ízű, színű finomság. Akár süteménybe is teheted!

1

Jó étvágyat kívánok!

+ egy ötlet: ha szép üvegbe teszed, és egy kedves anyagot teszel a tetejére, masnit kötsz rá, akkor akár karácsonyi ajándéknak is tökéletes!

Még több karácsonyi ötletet ITT találsz!

Kövess a FACEBOOK-on is!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!

Ha van kedved, csatlakozz a FACEBOOK-csoporthoz is!

Áldás! Lótusz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!