Lótusz

Hová tedd a karácsonyfád? A Feng shui megmondja

Közeleg a karácsony…

Látom, hogy felhúztad a szemöldöködet és azt gondolod magadban, hogy ez a nőszemély kicsit túlzásba viszi már az ezotériát. Remélem a cikk végére a szemöldököd elindul lefelé és a szád pedig mosolyra biggyeszted.

A fenyőfa nemcsak a keresztény világ karácsonyi szimbóluma. Az ősi kínai hitrendszer jelképe is. A fenyő Kínában leginkább férfi-szimbólum: a család férfitagjainak erejét, a kis utód egészségét és a hosszú életet jelzi.

A fenyőfa anyaga szerint a Fa elemhez tartozik, formája szerint (háromszög) pedig a a Tűz elemhez tartozik. Ezek alapján a Feng shui életterületek közül az Egészség, család (4.); a Gazdagság (1.), a Jó hírnév (2.) életterületekre való leginkább. Ezeket az alábbi képen találod meg.

fengsui_karacsonyfak

kép: noiportal.hu

Az életterületek számok szerint:

1. Gazdagság

2. Hírnév, siker

3. Szerelem, házasság

4. Egészség, család

5. Középpont

6. Gyerek, alkotókészség

7. Önművelés, tudás

8. Karrier, jó emberi kapcsolatok

9. Segítőkész emberek, utazás

Mivel a fenyőfa az életerőt sugározza, karácsonykor erősíthetünk bizonyos (más) életterületek is vele. Az, hogy mit szeretnénk erősíteni, beindítani vele, csak rajtunk múlik. Illetve azon, hogy milyen jellegű és színű díszeket használunk a feldíszítéséhez.

Hangulat

A karácsony a szeretet ünnepe, a béke, a nyugalom atmoszférája lengi be. Ha igazi karácsonyi hangulatot szeretnénk elérni, használjunk sok Angyalkát, madárkát, pihe-puha és csillogó díszeket. De akár a természetesség (termések, szalmadíszek) is meghozhatják az igazi nyugalmat és természetességet számunkra. A gyertyák, fények melegséget és fényt adnak.

christmas-tree-3

Te mire vágynál, mi lenne a karácsonyi csoda számodra?

Mindenkinek vannak olyan vágyai, amit még akár saját magának sem vall be… Vagy már annyiszor kimondta, hogy már nem is hisz benne, hogy egyszer megkaphatja. A karácsony a csodák ideje, tegyünk egy próbát! Ha egy icipici rendezkedéssel is jár a dolog, mekkora öröm, ha teljesül? Igaz?

Ha anyagi területen szeretnél jobban boldogulni, gazdagságra vágysz…

az ideális helye a fának a Gazdagság életterületen van. Ha ide helyezed, akkor legyenek a díszek arany, ezüst színűek és a fa pedig mindenképpen zöld színű legyen. Ha gyertya, fényforrás is van rajta az a Gazdagság mellett a Jó hírnevet is meghozza. (1. karácsonyfa)

Ha szeretnéd, hogy vállalkozásod beinduljon, jó hírneved mindenkihez eljusson…

… akkor helyezd a fád a Jó hírnév területre. Ehhez a területhez a Tűz elem tartozik, ezért háromszögletű díszek, napsárgától a narancsig, a piros árnyalaton keresztül felelnek meg legjobban. A piros a szenvedély színe is és védelmező szín. De ha túlzásba visszük, akkor veszekedést generálhat! Ide a kis csengettyűk is jók, mert felfigyelhetnek ránk “általa”, illetve a fanfáros Angyalkák. (2. karácsonyfa)

christmas-tree-2

Ha szerelemre, romantikára vágysz…

… helyezd a fád a Szerelem területre. A Szerelem életterület megerősítésére a rózsaszín szolgál. Választhatsz szívecskés díszeket, Angyalkákat, virágos díszeket. A páros díszek még hatásosabbak! Ha gyermekáldásra vágysz, akkor is erősítheted ezt a területet. (3. karácsonyfa)

Ha gyermeket szeretnél…

…erősítsd a Gyerek, alkotókészség területet. Ez a Fém elemhez tartozik, színei pedig a fehér, ezüst, arany és a kerek forma. Bár Kínában a fehér a gyász színe, nem gondolnám, hogy innentől kezdve már ne is használjunk fehéret. De ne ez domináljon! Akár a gyerekek által, akár egy művész vagy saját magad által készített díszeket használd! Ha kreatív munkád van, vagy egy új ötleten töröd a fejed, akkor is ezt a  területet erősítsd! (6. karácsonyfa).

Ha gyógyulni vágysz…

… ezt is orvosolhatod a Feng shuival. Az Egészség, család életterületet erősítve javíthatunk egészségügyi állapotunkon. A rózsaszín nemcsak a romantika, hanem a szeretettel gyógyulás színe is. Használd ezt a színt. Ezt a területet erősítve a családi békét is erősíthetjük és a békés, boldog együttélést. (4. karácsonyfa)

christmas-tree-1

Ha a karrieredben vágysz előrelépésre…

… erősítsd a Karrier területet. Ez a Víz elemhez tartozik, színek közül a kékek, lilák, fekete tartoznak ide. A kék hűsítő szín, gondolatokat ébreszt és erősíti a hitünket. A lilák pedig a megvilágosodásban, az új ötletekben segítenek. Gazdagságot és szerencsét hozhatnak. (8. karácsonyfa)

Ha vizsgára készülsz, vagy megmérettetés előtt állsz…

…erősítsd az Önművelés, tudás területet. Ide a természetes anyagok, illetve a lilásak illenek. A sárgás színek pedig a kommunikációban segítenek. (7. karácsonyfa)

Ha pedig utaznál, vagy szeretnél közelebb kerülni az Égi segítőidhez…

… erősítsd a Segítőkész emberek, utazás területet. A Fém elemhez tartozik és a fehér, és fémszínek erősítik (hasonlóan a Gyermek területhez). Használj Angyalkákat, illetve esetleg külföldi díszeket, utazásra emlékeztető díszeket.

Ha nincs konkrét kívánságod, csak szeretnéd, hogy a jó dolgok folytatódjanak az életedben, akkor legyen színes a fád. Vagyis a díszek lehetnek bármilyen színűek. Minden szín hozzáadja az egészhez a saját rezgését és erősíti a jó dolgokat.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!

Ha van kedved, csatlakozz a FACEBOOK-csoporthoz is!

Áldás! Lótusz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!