Lótusz

2017 – Fátima éve

A Római Katolikus Egyház 2017-es évet Fátimai Szent Szűz évének dedikálja, a fatimai jelenések 100 éves évfordulójának alkalmából.

 fatima-maria-2

A fátimai jelenések

A fátimai jelenések – számszerűen hat – 1917-ben történtek Portugáliában, Fátima kisváros közelében. A Római Katolikus Egyház is elfogadta, hogy Szűz Mária megjelent három gyermeknek. Több jelenés is történt, a hatodikat, a “napcsodát” 30-70 000 ember láthatta, 1917. október 13-án.

fatima-maria-3-noi-portal

1971. május 13-án a három pásztorgyerek a nyájat őrizte. A déli rózsafüzér-imádság után egy kis házikót építettek kövekből, majd hirtelen sugárzó fényt láttak, amit villámnak gondoltak. Elindultak hazafelé, de újabb villanásra lettek figyelmesek, amely egy tölgyfabokor felett volt látható. Itt láttak egy “hölgyet”, aki elmondásuk szerint ragyogóbb a napnál és rózsafüzért tartott a kezében. A hölgy azt mondta a három pásztorgyermeknek, hogy sokat kell imádkozniuk, és meghívta őket, hogy 5 egymást követő hónap 13. napján ugyanazon órában ismét jöjjenek Cova da Iriaba. A gyermekek így is tettek, és a hölgy mind az ötször eljött hozzájuk.

fatima-maria-5

A három gyerek (Lucia de Jesus dos Santos, Francisco Marto, Jacinta Marto) ahol a kis házikót építette, később oda építettek Bazilikát, ahol pedig a Szűzanya megjelent nekik, a Jelenések Kápolnáját húzták fel.

fatima-bazilika-2

A Szűzanya 3 titkot tárt fel a gyermekeknek:

1.titok: A pokol látomása;

2.titok: az I. világháború a végéhez közeledik, de a II. világháború eljövetelét is megjósolta; Oroszország felajánlását kéri Mária Szeplőtelen Szívének.

3.titok: “Bűnbánat, bűnbánat, bűnbánat!”

fatima-bazilika-belso

Napcsoda

Az utolsó jelenéskor, 1917. október 13-án jelen volt akár 30-70 000 ember is. A megjelenő hölgy azt mondta, ő a Rózsafüzér királynője, és ezen a helyen állítsanak kápolnát a tiszteletére. A jelenés végén mindenki láthatta a csodát: a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, szabad szemmel is lehetett látni, amint a saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd eltűnt, mintha a földre zuhanna.

fatima-maria-6

A Római Katolikus Egyház 13 év múlva adott ki hivatalos állásfoglalást az ügyről, anélkül, hogy kitért volna minden részletre. A napcsoda óta Portugáliába évente több millió zarándok érkezik, akik felkeresik a Jelenések kápolnát, a Bazilikát és ott imádkoznak. A pápák közül többen is felkeresték Fatimát. II.János Pál pápa 1982-ben járt Fátimában, hálából, amiért életben maradt, miután az előző évben merényletet kíséreltek meg ellene. II. János Pál ekkor felajánlotta az emberiséget Máriának. 1991. május 12-13-án a merénylet 10. évfordulóján ismét ellátogatott Fátimába.

fatima-maria-4

Legismertebb Mária-jelenések: ITT.

Leghíresebb Mária-kegyhelyek: ITT.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!

Ha van kedved, csatlakozz a FACEBOOK-csoporthoz is!

Áldás! Lótusz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!