Lótusz

Magyar találmány a szmogos városok “gyógyszere”

Nemzetközi nagydíjat nyert Miklósi Ádám “Chlorella” algapavilonja!

Oxigéntermelő algapavilont tervezett egy magyar építész a szmogos városok légtisztítására. Mivel a légszennyezés az egész világban súlyos problémát jelent, erre próbál megoldást adni Miklósi Ádám algapavilonja, amely elnyerte a 2016-os Inhabitat Biodesign első díját.

algapavilon-2

A WHO 2016-os felmérése szerint a Föld lakosságának 92%-a él olyan helyen, ahol a levegő szennyezettsége meghaladja az egészségügyi határértéket. Miklósi Ádám erre az algapavilonnal kínál megoldást, amely oxigéntermelő algákat “tartalmaz”.

algapavilon

Miért algák?

Az algák megtisztítják a levegőt. Ehhez hasonló tisztító hatást más növények (erdők) is el tudnák érni, viszont egyre kevesebb erdő van a Földön, amely a széndioxid-kibocsátást  közömbösíteni tudná. A légtisztító folyamatban a magyar tervező szerint még az algák (zöld tengeri növények) tudnának a segítségünkre lenni. Az algák ugyanis a többi növényhez hasonlóan fotószintetizálnak, oxigént termelnek, a kilégzéssel keletkező szén-dioxidot pedig megkötik.

algapavilon-4

Az hordozható algapavilon egy “gyógyító hely”, amely belsejében egy algaszökőkút található, mely tisztítja a levegőt. Az algák folyamatosan tisztítják a levegőt, megállás nélkül oxigént termelnek. Miklósi Ádám tervpályázata nemzetközi díjat is nyert, az algapavilon kapta a 2016-os Inhabitat Biodesign verseny „Gyógyító helyek” kategória győztese.

algapavilon-3

Az algapavilonokat bárhol fel lehet állítani, üzemeltetéséhez nem kell plusz energia, mivel az egész rendszer napelemmel működik.

algapavilon-5

impressmagazin.hu

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!

Ha van kedved, csatlakozz a FACEBOOK-csoporthoz is!

Áldás! Lótusz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!