Lótusz

10 érdekesség Mexikóról

Elrepítelek a nyárba! Tarts velem! 10 érdekes tény Mexikóról.

mexiko-8

mexiko-9

mexiko-10

Miért épp Mexikó jutott eszembe ezen a téli napon?  Mivel már nagyon nehezen viselem a mínuszokat…  Legszívesebben elrepülnék a nyárba! Az egyik kedvenc úti célom (lenne) Mexikó! Hoztam néhány kedvcsináló képet, 10 érdekességet és a cikk végére egy gyönyörű kisfilmet, amitől valószínűleg te is utaznál, ha tehetnéd…

 mexiko-6

mexiko-7

 

 1. Mexikóváros főterét Plaza Zócalo-nak hívják (Talapzat Tér). A furcsa elnevezés onnan ered, hogy Antonio López de Santa Ana miniszterelnök az 1800-as évek első felében egy oszlopot szeretett volna a térre építtetni, mely a korszak egyik nevezetes eseményének állított volna emléket. Az oszlop azonban nem készült el, csak a talapzata, ez pedig átragadt a tér nevére.
 2. Mexikó egyike azon országoknak, ahol a világon a legtöbb taxi közlekedik. Egy pár évvel ezelőtti összeíráson 60 ezer taxit számoltak össze.

  mexiko-5

 3. Mexikó a világ legnagyobb kólafogyasztója. Már a gyerekek is igen korán elkezdik a kólaivást, a különböző márkák reklámhadjáratai pedig nagyon erősek.

 4. Ebben az országban él – Brazília után – a legtöbb katolikus hívő.

  mexiko-4

 5. Mexikó zászlajának színei a zöld, a fehér és a piros. A zöld szimbolizálja a győzelmet, a fehér az ideák tisztaságát, a piros pedig a nemzetért odaveszett hősök vérét.

 6. Kétmillió négyzetkilométeres területével Mexikó a világ 14. legnagyobb állama. Magyarország körülbelül 21-szer férne el rajta.

  mexiko-3

 7. A meteor, amely 65 millió évvel ezelőtt becsapódott a Földbe és ezzel a dinoszauruszok kihalását okozta, a Yucatán-félszigeten fúródott a felszínbe. 180 kilométer széles és 600 méter mély a helyén keletkezett kráter.

 8. Az ország állítja elő a legtöbb ezüstöt a világon.

  mexiko-2

 9. Mexikó a világ negyedik országa a természet sokszínűségét illetően. A Földön fellelhető összes faj 10-12%-a őshonos az országban.

 10. Mexikóváros, a főváros jelenleg – Tokio után – a világ második legnépesebb városa. Ez az egyetlen város több, mint száz országot halad meg lélekszámban, lakosainak száma közel ugyanannyi, mint egész Közép-Amerikának. Mexikóváros a világ legtöbb ivóvizet fogyasztó városa, egyben a harmadik legszennyezettebb is. Felmérések szerint a levegő minősége sajnos itt a legrosszabb a világon. Ez többek között annak tudható be, hogy völgykatlanban fekszik, ezért a levegő cserélődése nagyon nehézkes. (innen)

 (tartalom innen) képek: pinterest.com

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!

Ha van kedved, csatlakozz a FACEBOOK-csoporthoz is!

Áldás! Lótusz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!