Lótusz

Ezért kell gyakorolnunk a szeretetet

A szeretet megelőlegezett hála

heart-love

Ha szeretjük magunkat, akkor bizalmunk van a jóra. Amikor szeretjük, magunkat a hitünkkel a pozitív energiákat erősítjük magunkban. A pozitív energiák a rezgésszintünkön emelnek, ezzel magasabb szintű történéseket tudunk magunkhoz vonzani. Mert a hasonló a hasonlót vonzza. Ha ki vagyunk békülve magunkkal és elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, a világunkban a rend és a szeretet fog munkálkodni.

Amikor szeretjük magunkat, másokat is könnyebben tudunk szeretni. Ha magunkban elfogadjuk a hibákat, akkor másokban is el fogjuk fogadni azt. Mert a szeretet elfedi a rossz dolgokat. Nem is elfedi, inkább jóvá alakítja.

Ha bármire, bárkire szeretettel gondolunk, ez a szeretet visszasugárzik ránk és feltölt bennünket még több szeretettel. Képzeld el a nagyidat, amikor még szinte az utolsó kis nyugdíjából is neked akar segíteni. Mert szeret. Mert téged a világon a legértékesebbnek tart. ÉS most képzeld el azt, hogy te adsz valakinek. Szeretettel. Nem elvárással. Csak adsz. Amint az adás gondolata megfogalmazódik benned, a pozitív energiaáramlás elindul.

A szeretet megelőlegezett hála. Hála, hogy a másik elfogadja a szeretetünket, és talán még viszonozza is(de ez nem fontos). Az én szeretetem nem függ másoktól. Csakis tőlem. Mert belőlem fakad, de sokszorosan visszatér hozzám.

Egyszer, középiskolás koromban, lelkigyakorlaton voltam. A két napos gyakorlatból egyetlen mondat maradt meg, amit ma is gyakran előveszek, amikor befeszülök, megmakacsolom magam, és nem akarom a szeretetem árasztani. Mert azt érzem, hogy a másik nem érdemli meg, vagy nem is kell az neki… Szóval: a szeretet nem egy érzés – a szeretet akaratlagos cselekvés.

Vagyis. Szerethetjük a háziállatunkat, a gyerekünket, a férjünket… Vagyis szerelmesek lehetünk belé. De szerethetjük az utcán lévő hajléktalant, azt az embert, aki bűnt követ el ellenünk, vagy éppen azt, aki megbánt. Ha őt is tudjuk szeretni, vagyis a bizalmunkat belévetjük, akkor az az igazi szeretet!

A szeretet energiája valóban emeli a rezgésszintünket. Egészségesebbé válunk. Szebbek leszünk….. És nemcsak a lelkünk!

„Szent Pál szeretethimnusza

Testvéreim! Törekedjetek értékesebb adományokra! Ezért mindennél magasztosabb utat mutatok nektek.

Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom. Lehet prófétálótehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom bár mindenemet a nélkülözők között, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Megismerésünk most még töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, véget ér az, ami töredékes. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek meg mindent, ahogy most engem ismernek.

Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet.

(1Kor 12,30–13,13)”

 Nem könnyű feladat. Mai szóval azt is mondhatnám, hogy ez egy kihívás! De csak elindulni nehéz… aztán már a jó a jót vonzza!

És még valami. Vagy van bennünk szeretet, vagy nincs. Olyan nincs, hogy picit van, picit meg gyűlölet van. Ez olyan, mint a hit. Vagy hiszel valamiben, vagy nem. Nincs átmenet. Csak a szeretet (kell).

Van egy agykontrollos meditáció, amely engem már többször kibillentett a frusztráltságomból. Ha éppen haragudtam valakire, megbántott, vagy én bántottam meg. Nagyon megkönnyebbül tőle a lélek. Szeretettel ajánlom!

Hogyan lehet ráhangolódni a szeretetre? A szeretet frekvenciájával. Erről ITT olvashatsz.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!

Ha van kedved, csatlakozz a FACEBOOK-csoporthoz is!

Áldás! Lótusz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!