Lótusz

Szent Lőrinc csodát tehet – figyeld a csillaghullást!

Szent Lőrinc könnyei, avagy a Perseidák meteorraj szerencsét hoz.

Ismét augusztus, az év  8. hónapja, amely meghozza számunkra a végtelen gazdagságot, szerencsét és boldogságot. A hónap kiemelt szentje Szent Lőrinc. Nem véletlen, hogy az augusztusi csillaghullást Szent Lőrinc könnyeiként nevezték el. Szent Lőrinc vértanúhalált halt a Római Birodalom idején, de ezt megelőzve a szegényeket támogatta, segítette.

A meteorrajról pedig a tudomány azt mondja, hogy ezek az úgynevezett Perseidák. A meteorok a Perseus csillagkép irányából sugárzódnak szét, innen kapta nevét.

Idén a csillaghullás “csúcsa” augusztus 11-12. éjszaka várható.

A meteoritok apró porszemekből állnak, és amint elérik a Föld légkörét, elégnek. Ettől ennyire fényesek. A jelenséget 1-2 percenként “hullócsillagként” érzékeljük.

A Magyar Csillagászati Egyesület (CSME) azt tanácsolja, hogy a csillaghullást legcélszerűbb a várostól távoli helyen, sötét területen megfigyelni. Nem kevéssé romantikus esemény!

Ha szeretnénk nemcsak a látványban gyönyörködni, hanem bízunk a pozitív változásban, akkor már előre gondoljuk ki, mit szeretnénk “megkapni”. A kérésünket (magunkban) jelen időben mondjuk, pl.

Köszönöm, hogy új lehetőség érkezik az életembe munkaügyi téren.

Köszönöm, hogy van elég bátorságom változtatni az életemen.

Hálás vagyok, hogy képes vagyok a gyógyulásra.

Hálát adok, hogy megtalál a hozzám illő pár, akivel boldognak érzem magam, aki megbecsül, akivel együtt tudunk fejlődni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!

Ha van kedved, csatlakozz a FACEBOOK-csoporthoz is!

Áldás! Lótusz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!