Lótusz

Mohamed, a gyógyíthatatlan kicsik őrangyala

Ez a 62 éves férfi a gyógyíthatatlan gyerekeknek szentelte életét.

Emberségből jeles Mohamed Bzeek. Az Angyalok Városának (Los Angeles) lakója annak szentelte életét, hogy gondoskodjon a gyógyíthatatlan beteg gyerekekről.

A férfi tisztában van vele, hogy a hozzá kerüli kicsit gyógyíthatatlanok, de ő nem fél a haláltól. Viszont ezeknek a kicsiknek a szülei sokszor, mikor megtudják, hogy a gyermekük meghal, otthagyják őket a kórházban, mert nem mernek szembenézni a kicsi halálával. Mohamed éppen őket gondozza, akik egyébként nem otthoni körülmények között, hanem kórházban mennének el.

Az alábbi videóban egy kislánnyal látható, aki a 6. életévének betöltését Mohamednek köszönheti. A kislány ritka betegségben szenved, beteg az agya, süket és néma is. Ez nem zavarja az örökbefogadó apukát: simogatja, szeretgeti, érzik egymást.

Mohamed 20 éve végzi ezt az örangyali munkát. Kezdetben feleségével együtt fogadták be a gyerekeket, de a pár a 2013-ban elvált. Közös gyermekük van, Adam, aki ma már 19 éves, pedig ő is súlyos betegségben szenved. A válás után Mohamed továbbra is folytatta hivatását, a gyerekek gondozását.

Mohamednél 2016-ban vastagbélrákot diagnosztizáltak. A betegséget túlélte, de anyagilag nagyon megterhelő volt számára. Ezért Margaret Cotts egy ottani nővér gyűjtést szervezett számára, hogy továbbra is tudjon foglalkozni a kis betegekkel.

A kezdeti cél 100.000 dollár volt (84.790 euró), de az összegyűjtött adomány összege minden várakozást felülmúlt:  Margaret Cotts 502.289 dollárt (425.892 euró) gyűjtött össze!

Ezzel a pénzzel, Mohamed fel tudta szerelni a házát, és a változtatásnak köszönhetően már kerekesszékkel is könnyen megközelíthető a ház (amivel fia közlekedik), és még nővért is tud alkalmazni, hogy néha tudjon pihenni is.

Egy szép leckét ad számunkra a férfi emberiségből és alázatból. Tegyük a szívünkre a kezünkre:

használjuk ki a legkisebb szép pillanatokat ki, amelyet az élet kínál számunkra és amíg adni tudunk, adjunk!

(via)

Japánban a meghalt kisgyermekek védelmezői a Jizo-k. Olvass róluk ITT.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!

Ha van kedved, csatlakozz a FACEBOOK-csoporthoz is!

Áldás! Lótusz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!