Lótusz

Tibeti bölcsek 26 jótanácsa az élethez

A tibeti buddhista szerzetesek az alábbi jótanácsokkal segítik gondolkodásodat, életedet! 1.Ha tetszik – mondd el. 2. Ha nem tetszik – mondd el. 3. Ha hiányzik valaki – hívd fel. 4. Ha nem értesz valamit – kérdezz. 5. Ha szeretnél találkozni valakivel – hívd meg. 6. Ha szeretnél valamit – kérj. 7. Soha ne vitatkozz! 8…. Tovább »

Tigris templom – ahol a buddhista szerzetesek tigriseket nevelnek

A buddhista kolostor, melyben tigrisek élnek együtt a szerzetesekkel A Wat Pha Luang Ta Bua egy buddhista kolostor, mely Thaiföldön található. A Kanchanabur tartományban lévő kolostor nevét, a befogadott tigrisek miatt kapta: Tigris Templomként nevezik. A kolostor a buddhizmus legkonzervatívabb irányzatát követő templomok egyike, ahol Buddha eredeti tanítását igyekeznek megtartani. A kolostort 1994-ben alapították, és… Tovább »

Buddhista szerzetesek 4 szokása, melyet mi is beépíthetünk életünkbe

A buddhizmusnak a világban majdnem 500 000 000 követője van! Ez egy “békés” vallás, amely a megvilágosodást, az elvonulást, a befelé figyelést hirdeti és azt, hogy ne ártsunk másoknak. Bár én keresztény vagyok, számomra is vannak ebben a vallásban nagyon követhető, lelkileg emelő aktusok. Az alábbiakban néhány buddhista szerzetesi szokást írok le, melyet bárki követhet,… Tovább »

Zalaszántói béke sztúpa (videó)

Zalaszántói béke sztúpa Magyarország egyik legszentebb helye “Sztúpa, szanszkrit szó, jelentése halom; a buddhizmus szent helyei. Az első sztúpában Buddha relikviáit temették. A sztúpák egyfajta energiagyűjtő helyek, az öt különböző alak, ami rajta található, az öt elemet szimbolizálja. Rendkívüli, szinte a legmagasabb energiákkal kerülhetünk itt kapcsolatban. A Zalaszántói sztúpa az 1990-es évek végén épült és… Tovább »

A világ legszebb buddhista barlangtemplomai

Miután meglátjuk ezen a lenyűgöző buddhista templomok belsejét, eldobunk mindent és már indulunk is… Ezek a misztikus helyek teljesen elszigeteltek, és arra szolgálnak, hogy fokozzák, elősegítsék a lelki kapcsolat kialakítását Buddhával. Nemcsak a csodás megmunkálás, de az órási monumentumszerű méretek azok, amelyek Buddha és egyéb istenségek nagyságát hivatottak elénk tárni. A barlangban való elhelyezkedés jelentése: a lelki… Tovább »

Sörösüvegekből készült buddhista templom

Az ivás bűn a buddhizmusban, de sörösüvegek templomépítés felhasználására nem tiltott cselekvés. Az Thaiföld észak-keleti részén, több mint 1,5 millió újrahasznosított söröspalack felhasználásával épült fel. A felhasznált üvegeket szemétből szedték össze. A Wat Lan Kuad avagy  a Millió palack temploma építése során eldobott palackokat használtak fel. Az újrahasznosítás nemcsak a templomhoz történt meg, hanem egyéb épületeknél is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!