Lótusz

Aarhus és Páfosz lesz Európa Kulturális Fővárosa 2017-ben

aarhus-denmark A dániai Aarhus és a ciprusi Páfosz lesz 2017-ben Európa két Kulturális Fővárosa Az  Európai Bizottság bejelentette, hogy a dániai Aarhus és a ciprusi Páfosz lesznek a 2017-es év kulturális fővárosai. A közép-dániai Aarhusban hivatalosan január 21-én, látványos ünnepség keretében nyitják meg a rendezvénysorozatot, amelynek központi témája az “újragondolás”. A város azt szeretné bemutatni, hogyan… Tovább »

10 érdekesség Mexikóról

mexiko-9 Elrepítelek a nyárba! Tarts velem! 10 érdekes tény Mexikóról. Miért épp Mexikó jutott eszembe ezen a téli napon?  Mivel már nagyon nehezen viselem a mínuszokat…  Legszívesebben elrepülnék a nyárba! Az egyik kedvenc úti célom (lenne) Mexikó! Hoztam néhány kedvcsináló képet, 10 érdekességet és a cikk végére egy gyönyörű kisfilmet, amitől valószínűleg te is utaznál, ha… Tovább »

Ilyennek látja Isten a Földet

djibouti Egy asztronauta fotói a Földről Thomas Pesquet, a francia asztronauta november 19. óta a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodik  az amerikai Peggy Whitsonnal és az orosz Oleg Novitskyval. Thomas Pesquet a tizedik francia űrhajós. 6 hónapot tölt a Világűrben. Thomas Pesquet jó optikai felszereléssel rendelkezik és rendszeresen posztol a Twitter-oldalán fotókat: az űrhajósok mindennapjait mutatja be, azt,… Tovább »

Átölelnél egy farkast?

farkas-1 Akkor utazz Norvégiába! Valószínűleg először meglepődsz, hogy egyáltalán megfordult a fejemben, hogy vadállatokkal ölelkezz. Norvégiában található a Polar Park, ahol nem vad, hanem teljesen az emberekhez szocializálódott farkasokat nevelnek. Ezeket a gyönyörű állatokat nemcsak a norvégok, de a külföldiek is szívesen látogatják, és ölelgetik őket, miközben az északi fényt nézik. A Polar Parkot 2013-ban nyitották…. Tovább »

Egzotikus utazásra indulunk!

poggyasz Ha már belefáradtál az esőbe, hidegbe, szélbe az őszi-téli hűvös időjárás viszontagságaiba, akkor talán fogod magad és elrepülsz melegebb éghajlatra. Ha jól akarod magad érezni magad, akkor az alábbi dolgokra figyel oda! 1. Egzotikus utazás – tengerpart Ha tengerparti utazás vár rád, mindenképpen vigyél magaddal több fürdőruhát is. A törölközőnek is jó hasznát veszed, még… Tovább »

Kivel töltenél egy éjszakát Drakula kastélyában?

drakula-var Az Airbnb Drakula kastélyát kínálja ingyen egy éjszakára a nyertesnek és párjának Az Airbnb Drakula kastélyát kínálja ingyen egy éjszakára a nyertesnek és párjának. Mindezt idén október 31-én éjjelén teheti, amikor beköltözhet a törcsvári kastélyba. Mivel lehet kiérdemelni a ezt a megtiszteltetést? Az Airbnb az alábbi kérdésre várja a legpikánsabb választ: “mit mondanál Drakula grófnak,… Tovább »

A katalán kis falu, amely a legnagyobb festőket is megihlette

katalan-falu-5 Cadaqués a 2800 fős kisváros, Katalóniában található. Egy öbölben fekszik, mely a Cap de Creus-félsziget közelében található a Costa Bravan. Barcelonától több, mint kétórás autóútra van, és jól megközelíthető. Ezért főleg nyáron rengeteg turista jár ide. Azonban ősszel sem kell lemondani erről a meseszép helyről. Sőt ilyenkor igazán jó, mert nincs sok turista. Cadaqués különleges… Tovább »

Ismered a legviccesebb és legpikánsabb magyar településneveket?

szalonna Ha nem, akkor majd most megismerkedsz velük! 🙂 Mára egy érdekes-vicces kvízt hoztam nektek. Talán te is jártál már Bugyiban, vagy éppen Mogyoródon! De vannak ennél érdekesebb és viccesebb településnevek is. 🙂 Ismerkedj meg a legviccesebb magyar településnevekkel. Mert a mai és egykori Magyarország területén sok érdekes és aranyos településnév létezik. Ma ezek közül hoztam… Tovább »

Jurukjara – a japán kabalaőrület

jurukjara-3 Ugye te is hallottál már a japánok szeszélyeiről, őrült hóbortjairól. Az egyik ilyen hóbortjuk a kabala, egy kicsit kibővítve, a “Jurukjara“. Ez egy japán kifejezés, amit kabalaként fordíthatunk. Ezek a karakterek nem öncélúak, hanem turisztikai jelentőségük van. Meglepődtél? Japánban saját kabalája van a cégeknek, szervezeteknek és a régióknak is. A kabalák jellemző vonása: aranyosak, gyerekesek,… Tovább »

45 000 vadlovat akar elpusztítani az amerikai kormány

mustang 5 Az USA kormánya a világ egyik legnagyobb mészárlását tervezi. A vadon élő lovak helyett inkább a marhatenyésztést szeretné támogatni. Az adófizetők pénzéből olyanokat támogatnának, akik a lovak helyett marhákkal foglalkoznának. A döntést a Nemzeti Vadló és Szamár Tanácsadó Testület , a Bureau of Land Management (BLM) meg is szavazták. Az Amerikai Egyedült Államok tulajdonában levő… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!